Sri Kanyakumari Gurukula Ashram
Aktion Børnehjælp har støttet Kanyakumari siden 1969, hvilket gør samarbejdet til et af de ældste. Sri Kanyakumari startede i 1974 et børnehjem og har siden vokset sig store. I dag driver de tre børnehjem og en børnehave. Drenge op til 10 år og piger i alle aldre bor i børnehusene i Sitharamapuram (Abbé Pierre Garden), 13 km nord for Kanyakumari. Drenge over 10 år bor i børnehusene i Alamelupuram, 11 km nord for Kanyakumari. Derudover findes “Newland” på vej til byen Nagercoil, hvor omkring 30 store piger og drenge bor og sendes til de lokale skoler. Disse steder bliver ledet af dygtige og entusiastiske mennesker, der hver dag arbejder for at give børnene de mest optimale forhold at vokse op under. 
Bæredygtige idéer
Gennem Aktion Børnehjælp støttes bygningsvedligeholdelse og modernisering af børnehuse, såsom toilet- og badeforhold. Der er også blevet etableret computer-rum med it-udstyr. Vandforsyningen er rigtigt vigtig, så der er også lavet vandtanke.
Der er lavet stalde til køerne, da man så vidt muligt prøver at være selvforsynende, og landbrugsområderne er også godt udnyttet. Der er også givet støtte til skolebibliotek og materialer til undervisningen. Senest er der indkøbt tre skolebusser til at transportere børnene til undervisning og på udflugter.
Børnene får en ny chance
Børnene, som bor disse steder, er fattige. De kan være forældreløse eller måske kun have én forælder, der ikke er i stand til at sørge for et barn. Barnet ville være henvist til prostitution eller til at tigge. Siden 1979 har disse børn gennem fadderskabsprogrammet fået omsorg, kærlighed og venner. De får skolegang til 10. eller 12. klassetrin samt skoleuniform, nærende vegetarisk mad, lægehjælp (samt sundhedstjek af en læge, der er opvokset og bosat på stedet) og beklædning til alle formål. Børnene lærer Gandhis principper, nemlig ikke-voldAshramens mål er at give dem et liv med glæde, sundhed og viden, så de kan genvinde deres naturlige selvtillid og værdighed helt i den indiske ånd. Ashramen er deres hjem fra den dag, de ankommer, til de kan klare sig selv. Børnene bor i små huse med 25 børn i hver sammen med en “moder” og en kok. Hvert hus fungerer som en stor familie, hvor de store børn tager sig af de mindre børn, og alle hjælper hinanden med pligterne. Der bor ca. 120 børn på børnehjemmet, og heraf er omkring 100 støttet gennem Aktion Børnehjælps fadderskabsprogram. Ingen bliver bedt om at forlade stedet, fordi de er fyldt 18 år. Som et godt hjem slipper de ikke deres børn, før de er i stand til at klare tilværelsen. Mange af børnene har arbejde, når de forlader ashramen, andre uddanner sig videre og får gode job. Alle de børn, der har fået omsorg og uddannelse via fadderskabsstøtte, har klaret sig godt. De vender ofte tilbage på besøg, som enhver ville gøre det til sit barndomshjem.
Bliv fadder
Aktion Børnehjælp arbejder aktivt for, at fattige og udsatte børn og unge i Indien får mulighed for en god barndom og skolegang.