fbpx

Vores samarbejdspartnere

Aktion Børnehjælps arbejde sker i et tæt samarbejde med lokale partnere i Indien, som har daglig kontakt til de befolkningsgrupper, Aktion Børnehjælp støtter. Et vigtigt princip for alle aktiviteter er, at de tager afsæt i de lokales vilkår og udfordringer og er forankret i konkrete ønsker og behov fra den gruppe, det skal hjælpe. 

CECOWOR

Center for coordination of voluntary work and research

CECOWORs fokusområder er lige vilkår og at give uddannelse til udsatte og marginaliserede børn. Børnerettigheder et centralt omdrejningspunkt for indsatsen og de arbejder ud fra devisen om, at børnerettigheder er essentielt for at sikre børnene bedre muligheder i fremtiden.

ARM

Alternative for Rural Movement

ARM har ekspertise indenfor fødevaresikkerhed via biologiske og innovative dyrkningsmetoder og arbejder også med uddannelse og sundhed. ARM driver et sundhedscenter i lokalområdet og oplyser via Community-Led Total Sanitation-metoden om bakterier og sygdomspredning.

SEEDS

Socio-Economic Educational Development Society

SEEDS arbejder for at sikre rettigheder for oprindelige folk og at styrke dem til at blive modstandsdygtige overfor det stigende pres fra det omkringliggende samfund. Dette gør de gennem uddannelse til børn, sundhedsprojekter og ved at oplyse om rettigheder, yde juridisk assistance og rådgivning.

SRD

Society for Rural Development

SRD er beliggende i Jayanagar, Kurnool District, Andhra Pradesh. SRD arbejder for at bekæmpe analfabetisme og fattigdom blandt børn og unge i og omkring Kurnool distriktet. Uddannelse og sundhed kombineres for derigennem at give børn og unge de bedste forudsætninger for at være aktive deltagere I deres eget samfund.

CPC

Care for Poor Children

C.P.C. arbejder for at sikre kasteløse børn ( dalitter) adgang til uddannelse. C.P.C. ligger i Vellore distriktet omkring 100 km fra millionbyen Chennai, og de fleste af indbyggerne i Vellore er kasteløse eller lavkaster.

Asha Nivas

Håbets Hus

Asha Nivas betyder Håbets Hus på Sankrit, det oprindelige hindu, og institutionen arbejder for bedre vilkår for de mange udsatte børn i millionbyen Chennai’s slum. Faddere støtter gennem Aktion Børnehjælp skolegang og sundhed for drenge og piger.

Shanthi Bhavan

Shanthi Bhavan

Shanthi Bhavan er en del af et større uddannelsescenter, Stella Maris, der hvert år uddanner omkring 2.500 unge mennesker indenfor det sociale område. Shanthi Bhavan driver en børnehave for børn fra slumområderne. Børnehaven drager hver dag omsorg for udsatte børn mellem 2 og 5 år.

Kanyakumari

Sri Kanyakumari Gurukula Ashram

Sri Kanyakumari ligger på Indiens sydligste spids og er en af Aktion Børnehjælps ældste samarbejdspartnere. Tilbage i 1974 startede Sri Kanyakumari et børnehjem for nogle af alle de sårbare børn. Organisationen er siden vokset og har i dag tre børnehjem og en børnehave. Yoga og vegetarisk mad er en fast del af institutionens praksis.

St. Thomas

St. Thomas Hospital and Leprosy Centre

St. Thomas startede i sin tid som et hospital for spedalske, men støtter nu et stort antal børn fra landsbyen Chettupattus værste slum. Børnene kommer fra fattige familier, der ofte bor under elendige forhold i simple konstruktioner, der bliver oversvømmet i regntiden. De fleste af børnene er kasteløse og må ikke gå i de almindelige skoler i området.

Støt børns rettigheder

Aktion Børnehjælp støtter aktivt fattige og udsatte børn og unge i Indien, så de får en tryg barndom og en god skolegang. Indsatserne omfatter både støtte til lokale ildsjæle, til familierne og til lokalsamfundene, så der skabes de bedste vilkår for børn og unge.

TOP