Indien, Nyheder, Sundhed

Mild og cremet Chicken Korma

Af Sabrina Øster

Chicken Korma passer perfekt til det spirende forår, og det kan varmt anbefales at tage retten med ud på terrassen, så den kan nydes sammen med aftenens sidste solstråler. Retten er nem at lave, man skal blot sætte tid af til, at kødet kan stå i den tilhørende marinade og trække smag til sig. I modsætning til mange andre indiske retter er Chicken Korma ikke stærk, men mere rund og cremet i smagen. Den kan derfor serveres til et bredt udvalg af gæster.  Tip: Korma kan laves uden kylling, hvis den ønskes i en vegetarisk udgave. 

Ingredienser for 4 personer

Marinade:

  • 450 g kyllingebryst  
  • 2 dl yoghurt naturel  
  • 2 lime, saften herfra 
  • spsk revet ingefær 
  • 4 fed finthakkede hvidløg 
  • 2 tsk gurkemeje 
  • tsk chiliflager  
  • spsk garam masala 
  • Salt og peber 

 Sauce: 

  • 1 spsk kokosolie 
  • En håndfuld hakkede mandler 
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré 
  • 2 rødløg skåret i tynde skiver  

 Tilbehør: 

  • Koriander 
  • Mandler  
  • Ris og/eller naanbrød 

Fremgangsmåde 

Skær kyllingefileterne i tern, og kom ingredienserne til marinaden op i en stor skål. Vend det hele sammen, så kyllingeternene er dækket af marinadenStil skålen i køleskabet, og lad den stå minimum 12 timer.  

Når marinaden har trukket, klargøres sovsen. Smelt kokosolie på en pande, og steg løgskiverne heri, til de er gyldne. Kom herefter kyllingen og marinaden op på panden, og steg grundigt. Tilføj kokosmælken og tomatpuréen, og sæt låg på panden. Lad retten småkoge i ca. 45 minutter.  

Server retten med hakkede mandler og ris samt eventuelt koriander og naanbrød 

Velbekomme!