Indien, Nyheder, Støtte, Sundhed, Verdensmål

Kan vi hjælpe Indien ud af sulten?

aktion_børnehjælp_støt_børn_indien_ARM_11

Inden vi når 2030 skal verdens fattigdom være udryddet. Sådan lød det, da verdens ledere i 2016 blev enige om 17 verdensmål, som skal forbedre levevilkårene for hele verdens befolkning. Mål nr. 2 lyder på at stoppe sult. Ønsket er, at alle børn og voksne skal kunne spise sig mætte i sund og nærende mad. Et meget basalt behov, som for os i Danmark kan virke som en selvfølge. På verdensplan er der dog stadig over 800 millioner mennesker, der sulter. En fjerdedel af disse mennesker bor i Indien.

Landet der sulter

Næsten 200 millioner mennesker i Indien – 15 % af befolkningen – går sultne i seng hver dag. Det svarer til 3 gange Frankrigs befolkning og gør Indien til det land i verden, med flest underernærede og fejlernærede. Underernæring og fejlernæring er begge konsekvenser af dårlig kost. Ved underernæring får kroppen for lidt mad til at kunne fungere normalt. Fejlernæring opstår, hvis den kost, man spiser, er for ensidig og kroppen derfor mangler nærringstoffer.

I Indien kæmper store dele af befolkningen således både med for lidt og for dårlig kost. Mangel på mad er tæt forbundet med fattigdom. Når folk sulter, er det ikke nødvendigvis, fordi der ikke er mad, men fordi man ikke har råd til at købe nok mad. En stor del af den indiske befolkning lever af landbrug. Det betyder at mange er dybt afhængige af deres afgrøder for at overleve. Samtidig er helt basal manglende viden om sund og nærende mad skyld i at også fejlernæring er udbredt blandt den indiske befolkning.

Børnene er fremtiden

Næsten halvdelen af alle børn i Indien under fem år er undervægtige. Derudover bor en tredjedel af alle underudviklende børn i Indien. 3.000 børn dør hver dag på grund af sygdomme relateret til fejl- eller underernæring. Det svarer til mere end to børn i minuttet.

Børnene er Indiens fremtid. Det er dem, der skal bringe landet videre og forhåbentlig bringe landet ud af den massive fattigdom og sult, der hersker i dag. Det er derfor afgørende, at vi gør en indsats for, at børnene får den nødvendige ernæring, og at vi igangsætter sundhedsmæssige tiltag, der kan sikre, at børnene kan vokse op og blive aktive medborgere.

Hvad gør Aktion Børnehjælp?

Flere af Aktion Børnehjælps projekter har som formål at øge sundhedstilstanden og adgangen til mad for børn i Indien. Bl.a. får børnene på de skoler og børnehjem, der er støttet af Aktion Børnehjælp, hver dag et gratis måltid mad. I projektet ’Sundhed og Læring’ er børn under 2 år, mødre og gravide kvinder en del af et større ernæringsprogram, der har til hensigt at øge børnenes vægt og generelle sund samt forbedre mødre og gravide kvinders sundhed, så de er i stand til at amme deres børn.Derudover laver Aktion Børnehjælp oplysningsarbejde i de landsbyer hvor vi arbejder, for at gøre lokalbefolkningen opmærksomme på deres sundhedsmæssige rettigheder og vi hjælper dem med at få adgang til disse rettigheder. F.eks. har alle kvinder og børn under 6 år i Indien ret til gratis vaccinationer, supplerende ernæring og rutinemæssige lægebesøg gennem det nationale velfærdsprogrammet ICDS.