fbpx

Historier om fadderbørn

Aktion Børnehjælps fadderskabsprogram hjælper hvert år hundredvis af børn og unge med at opnå deres drømme for fremtiden. Herunder kan du møde nogle af fadderbørnene samt læse om, hvordan det går dem.

En rigtig barndom – En flot fremtid!

Manjula boede på et børnehjem på Indiens sydspids i 15 år. Hans mor døde, da han var ganske lille, og hans far var ikke i stand til at tage vare på ham alene. Med hjælp fra en fadder i Danmark og personalet på børnehjemmet fik han en rigtig barndom og muligheden for at leve et liv ligesom alle andre børn i verden.Manjula har i dag en grundskoleuddannelse med pæne karakterer bag sig. Han læser en bacheloruddannelse i matematik og har en flot fremtid foran sig.

Det børnehjem, der var hans hjem, tager sig af gadebørn, forladte børn og fattige børn. Udover skoleundervisning får børnene redskaber til at klare voksenlivet via aktiviteter som for eksempel yoga. Manjula er meget taknemmelig for det, han har lært, og de muligheder, han har fået. Han siger om sin tid på børnehjemmet, at den har lært ham værdier, han altid vil tage med sig i sit videre liv.

Arkivfoto

12 år og i fuld gang

Pigen, som vi her kalder E.K. får hjælp af en af vores faddere, og hun har to år tilbage af sin skolegang.

”Mit ønske er at kunne fortsætte på college efter 12. Klasse, så jeg kan få et job som embedsmand for staten,” siger E.K, der eftersigende er meget ambitiøs.

Hun er 12 år og bor med sine søskende og sin mor, som har formået at spare nok penge sammen til en lille solcelle lampe, så E.K. kan læse lektier om aftenen.

E.K. der står midt i billedet fik besøg af en dansk fadder.

Det virker!

Aktion Børnehjælp har i mere end 50 år hjulpet tusindvis af børn gennem fadderskaber. Når du bliver fadder er du med til at hjælpe børnene til en bedre fremtid. I Indien er det ikke unormalt, at både far og mor kun lejlighedsvist har arbejde, hvilket kan gøre det svært for dem at sørge for uddannelse og sundhed til deres børn. Med et fadderskab kan børnene færdiggøre deres grunduddannelse og komme videre i uddannelsessystemet og skabe forandring i samfundet til gavn for næste generation.

TOP