Historier om fadderbørn

Alle børn har drømme for deres liv og fremtid og gennem Aktion Børnehjælps fadderskabsprogram hjælpes hundredevis hvert år videre og får støtte til at kunne realisere en stor eller lille drøm. Mød her et par af dem herunder eller få et postkort fra Indien

En rigtig barndom – en flot fremtid!

Manjula har boet på et børnehjem på Indiens sydspids i 15 år. Hans mor døde, da han var ganske lille, og hans far var ikke i stand til at tage vare på ham alene. Med hjælp fra en fadder i Danmark og personalet på børnehjemmet fik han en rigtig barndom og muligheden for at leve et liv ligesom alle andre børn i verden.

I dag er Manjula 19 år og har en grundskoleuddannelse med pæne karakterer bag sig. Han er netop startet på en bacheloruddannelse i matematik og har en flot fremtid foran sig.

Det børnehjem, der var hans hjem, tager sig af gadebørn, forladte børn og fattige børn. Udover skoleundervisning tilegner børnene på børnehjemmet sig redskaber til at klare voksenlivet via aktiviteter som f.eks. yoga. Manjula er meget taknemmelig for det, han har lært, og de muligheder han har fået. Han siger om sin tid på børnehjemmet, at den har lært ham værdier, han altid vil tage med sig i sit videre liv.

Arkivfoto

12 år og i fuld gang

Pigen, som vi her kalder E.K. får hjælp af en af vores faddere, og hun har to år tilbage af sin skolegang.

”Mit ønske er at kunne fortsætte på college efter 12. Klasse, så jeg kan få et job som embedsmand for staten,” siger E.K, der eftersigende er meget ambitiøs.

Hun er 12 år og bor med sine søskende og sin mor, som har formået at spare nok penge sammen til en lille solcelle lampe, så E.K. kan læse lektier om aftenen.

E.K. der står midt i billedet fik besøg af en dansk fadder.

Det virker!

Da jeg var 12 år gammel, kom jeg med i fadderskabsprogrammet. Hjemme er vi tre søskende, og jeg er den ældste. Både min far og mor har kun lejlighedsvist haft arbejde, og det har været svært for dem at sørge for uddannelse til os alle. Jeg havde hørt fra nabobørnene, at man kunne få hjælp til at komme i en god skole og jeg var selv ivrig efter at få samme mulighed. Derfor kontaktede mine forældre Aktion Børnehjælp, og jeg har færdiggjort 12. klasse med godt resultat. Lige nu jeg i gang med at tage en bachelor i engelsk litteratur. Mit mål er at blive lærer. Jeg takker mine sponsorer for al deres hjælp og håber at jeg en dag kan gøre en lige så stor forskel for et andet menneske.

TOP