fbpx

Familier bekæmper fejlernæring

I projektet ‘Familier bekæmper fejlernæring” arbejder vi for at forbedre befolkningens fødevaresikkerhed og sikre den ernæringsmæssig sundhed i Balasore-distriktet i Orissa-staten, Indien. Men vi leverer hverken sække med mad eller dyre landbrugsmaskiner. Vi støtter børnefamilierne, så de får mulighed for arbejde og producere sig selv ud af fattigdom og få nærende mad på bordet – både i dag og langt ud i fremtiden.

Lokale Forhold

Projektet gennemføres i landsbyer tæt på floden Subarnarekha og Bengalbugten, og de omkringliggende områder ligger inden for oversvømmelsesfaren. Området er præget af årlig oversvømmelse, og mange cykloner har ramt området gennem årene, hvilket gør at landsbyboerne er ekstremt sårbare. Områdets geografiske beliggenhed udgør en betydelig risiko for familierne, da floden ofte overskrider sine banker i regntiden, og den øgede nedbør ødelægger familierens afgrøder og mulighed for at sikre ”mætte munde”.
Sundhedsvæsnet er en væsentlig faktor, når fejlernæring skal bekæmpes. Faktisk har Indien en række gode love og systemer på området, men implementeringen halter i området og det lokale sundhedspersonale er ikke bevidste om deres ansvar. Det vil vi adressere i projektet, så landsbybefolkningen kan få den behandling og oplysning, de har ret til.

Læring er vejen frem

Landsbybeboerne i Balasore mangler basal viden omkring ernæring og bæredygtige dykningsmetoder. Aktion Børnehjælp vil her fokusere på 10 landsbyer af forskellige størrelser. Der bliver etableret ‘self-help-farmer-groups’, hvor hver gruppe bl.a. vil blive undervist i kroppens ernæringsbehov, ernæringsindholdet i forskellige grøntsager og afgrøder, og hvordan de kan dyrke deres jord på en bæredygtig måde til at øge udbyttet – selv under de vanskelige lokale klimatiske forhold. Således er grundlaget skabt for, at familierne kan blive selvforsynende, og denne viden er altafgørende for udryddelsen af fejlernæring og forbedringen af fødevaresikkerheden. Myndigheder og sundhedspersonale involveres løbende, så de er med til at følge familiernes sundhedstilstande og leve op til deres ansvar.

Samarbejdspartner i Indien

ARM

Alternative for Rural Development

ARM har ekspertise indenfor fødevaresikkerhed via biologiske og innovative dyrkningsmetoder og arbejder også med uddannelse og sundhed. ARM driver et sundhedscenter i lokalområdet og oplyser via Community-Led Total Sanitation-metoden om bakterier og sygdomspredning.

Støt sundhed og læring

Aktion Børnehjælp arbejder aktivt for, at fattige og udsatte børn og unge i Indien får mulighed for en god barndom og skolegang.

Landbrug og ernæring fører til mødre-barn sundhed

Fejlernæringen er et problem for både mænd og kvinder, men især for kvinderne, for hvis de ikke får deres daglige energibehov dækket, har de svært ved at brødføde deres nyfødte spædbørn. Derfor er ”kvinder og børn” i fokus - også i undervisningen af mænd, så de kan støtte op om kvinder og børns sundhed. Projektet centrale fokus er at forbinde ernæring med landbrugspraksis gennem en mobiliseringsproces, der hjælper landsbyboere med at forstå omfanget og årsagerne til fejlernæring og forberede strategier til at løse problemet og opnå fødevaresikkerhed. Projektet vil føre til etablering af køkkenhaver og biologiske landbrugsmetoder, spar-og-låne strukturer sammen med øget fokus på nærende kost og optimal udnyttelse af eksisterende sundhedsydelser og rettigheder.

Tidsplan o.a.

Projektet løber fra. d. 1. december 2017 – 31. maj 2021. Projektet er udarbejdet og udføres i samarbejde med vores lokale samarbejdspartner ARM, og er støttet af Civilsamfund i Udvikling.

TOP