Nyheder

Covid-19 i Indien: Smitten stiger og børnenes rettigheder hænger i tynd tråd

Der tegner sig ikke ligefrem et pænt billede, når man kigger på Covid-19 i Indien. Smittetallet er stadig stigende og man begynder så småt at frygte en ny bølge.

Hele Indien er hårdt ramt af Corona-virus. Lige nu har landet 11,8 millioner registrerede smittede og 160.949 registrerede døde på baggrund af sygdommen. De seneste undersøgelser viser, at mere end 21 procent af den indiske befolkning har været smittet med Covid-19.

Smittettallet vokser støt hver dag, og man frygter en ny bølge. Delstaten Tamil Nadu, hvor vores samarbejdspartner CECOWOR arbejder, er blandt de stater, der lige nu oplever en stigning af antal smittede.

Det har store konsekvenser for mange indere, da mange ikke har råd til at blive hjemme, fordi den indiske regering ikke i samme grad som den danske giver lønkompensation og etablerer hjælpepakker.

Derudover mangler der viden om, hvordan smitten kan stoppe med at sprede. Skolerne er også lukkede på ubestemt tid, og mange forældre er bange for at sende deres børn tilbage. Det her kan altså på længere sigt underminere børnenes rettigheder.

Vaccinationsprogram

Vaccineprogrammet i Indien er i fuld gang, og ifølge planen skal 300 millioner ud af indiens 1,3 milliarder indbyggere vaccineres inden august.

Det står i stærk kontrast til eksempelvis Danmark, hvor alle danskere efter planen vil blive tilbudt en vaccine til sommer.

Den indiske regering har igangsat anden fase, hvor alle over 60 år og særligt udsatte over 45 år tilbydes en vaccine.

På nuværende tidspunkt har Indien givet omkring 55 millioner vacciner.

En halv million til at mindske smittespredningen

CISU (Civilsamfund i udvikling) som er en sammenslutning af danske organisationer med fokus på udviklingsarbejde, som Aktion Børnehjælp er under, har beviliget en halv million kroner til vores projekt “Covid-19 respons”. Projektet skal være med til at mindske smittespredningen i Gingree Taluk i Tamil Nadu og sikre, at alle børn kommer tilbage i skole, når landet begynder sin genåbning på et tidspunkt.

Projektet startede d. 1 april og implementeres i samarbejde med CECOWOR.

Projektet går i korte træk ud på at lære målgruppen, hvordan smittespredningen kan stoppes gennem hygiejne og vedligeholdelse af vandressourcer.

Læs mere om projektet på vores hjemmeside.