I dag er det nok de færreste, der forbinder efterårsferien med hårdt arbejde i marken. Men indtil for 60 år siden var meningen med skoleferien i oktober, at give børnene fri til at hjælpe deres forældre med at grave kartofler op. Hvis det ikke lige er dine planer, så har du her en god opskrift på indisk-inspirerede kartofler til at mindes kartoffelferien med (Pst; Du behøver ikke selv grave dem op)
TIL 2 PERSONER
-
-
- 400 g kartofler
- 4 tomater
- 2 tsk. Sennepsfrø
- 3 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 2 spsk. gramham marsala
- 1 friskhakket chili
- 1 rødløg
- En håndfuld hakket koriander
- Yoghurt
- 1 spsk. Gurkemeje
- Olie til afstegning
-
FREMGANGSMÅDE
-
-
- Skyl kartofler og skær dem i både.
- Kog kartoflerne i ca. 10 minutter.
- Hak rødløg i tern og finhak koriander
- Varm olie til stegning i en pande. Der skal være plads til alle kartoflerne.
- Hald vandet fra kartoflerne
- Hak hvidløg og ingefær fint, og bland alle krydderier med en smule olie så du får en tyk masse. Vend kort på panden så krydderierne bliver ristet af.
- Skær tomater i både.
- Tilsæt kartofler til panden. Steg i 5 minutter og tilsæt så tomaterne. Steg på middelvarme indtil kartoflerne, tomaterne og krydderier er godt blandet sammen.
- Server med yoghurt, og citron.
-
God fornøjelse