Nyheder

Bombay kartofler

 I dag er det nok de færreste, der forbinder efterårsferien med hårdt arbejde i marken. Men indtil for 60 år siden var meningen med skoleferien i oktober, at give børnene fri til at hjælpe deres forældre med at grave kartofler op. Hvis det ikke lige er dine planer, så har du her en god opskrift på indisk-inspirerede kartofler til at mindes kartoffelferien med (Pst; Du behøver ikke selv grave dem op)

TIL 2 PERSONER

      • 400 g kartofler
      • 4 tomater
      • 2 tsk. Sennepsfrø
      • 3 fed hvidløg
      • 1 cm ingefær
      • 2 spsk. gramham marsala
      • 1 friskhakket chili
      • 1 rødløg
      • En håndfuld hakket koriander
      • Yoghurt
      • 1 spsk. Gurkemeje
      • Olie til afstegning

FREMGANGSMÅDE

      1. Skyl kartofler og skær dem i både.
      2. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter.
      3. Hak rødløg i tern og finhak koriander
      4. Varm olie til stegning i en pande. Der skal være plads til alle kartoflerne.
      5. Hald vandet fra kartoflerne
      6. Hak hvidløg og ingefær fint, og bland alle krydderier med en smule olie så du får en tyk masse. Vend kort på panden så krydderierne bliver ristet af.
      7. Skær tomater i både.
      8. Tilsæt kartofler til panden. Steg i 5 minutter og tilsæt så tomaterne. Steg på middelvarme indtil kartoflerne, tomaterne og krydderier er godt blandet sammen.
      9. Server med yoghurt, og citron.

God fornøjelse