Nyheder

Arbejdernes Internationale Kampdag i Indien

Bliv klogere på, hvordan Arbejdernes Internationale Kampdag fejres i Indien.

Den 1. maj fejrede vi Arbejdernes Internationale Kampdag. I Københaven foregår det normalt med demonstrationer, røde faner og festligheder i Fælledparken. Dermed husker man de arbejdere over hele verden der har kæmpet mod udnyttelse og for “otte timers arbejde, otte timers fritid og otte timers hvile”.

Men hvad med lande som Indien? Bliver det fejret der og har folk egentlig råd til „kun“ at arbejde 8 timer?

Den første maj i Indien

Arbejdernes Internationale Kampdag bliver fejret som „Antar Rashtriya Shramik Diwas“ og er også en helligdag i Indien. Det var i 1923, da den 1. maj blev fejret for første gang i Chennai, hovedstaden af Tamil Nadu. Nu til dags, organiserer arbejder foreninger og politikere parader, taler og kulturelle begivenheder. Der er også konkurrencer for eleverne i at lære om ligestilling for arbejderne.

Samtidig bliver den første maj fejret som Maharashtra Day og Gujarat Day. De er indiske stater som blev etableret på denne dag i 1960. Det bliver også fejret med parader, politiske taler, ceremonier og mange andre traditioner af Maharashtra region.

Arbejdslivet i Indien

Som du sikkert allerede ved er arbejdslivet i Indien ikke det samme som i Danmark. De fleste familier bliver nødt til at arbejde mange flere timer end (kun) 8 for at mætte deres børn.

Samtidig er der den anden del af det indiske folk. Mens 63 millioner mennesker har ikke råd til sundhedsydelse, er der 119 billionærer i landet. Faktisk besidder kun 10% af inderne op til 77% af den totale nationale formue. Indien er en af de økonomier som vokser hurtigst i verden, men det også en af de mest ulige lande, når det kommer til forskellen mellem rig og fattig (Oxfam International).

Da corona krisen startede i 2020 steg arbejdsløshedsprocenten i Indien til 27,1% i første uge af maj. Indiens udfordringer med børnearbejde og børneægteskaber blev ramt endnu hårdere. Familier som har tabt alt var nødt til at tage deres børn ud af skolen for at hjælpe med at tjene penge. Nogle andre har giftet deres børn væk.

Derfor arbejder Aktion Børnehjælp med rettigheder

Arbejdslivet i Indien og corona situationen udfordrer stadig basale menneskerettigheder for de fattigste. Derfor sætter Aktion Børnehjælp speciel fokus på børns rettigheder. Målet for vores projekter er at gøre det muligt for de børn, vi arbejder med, at skabe deres egen fremtid og at børn kan få en sikker barndom.

Få en detaljeret indblik i vores rettighedsprojekter „Lige ret til læring og sundhed“ og „Sammenhold om børns rettigheder“ her.