fbpx

Ambassadører

Vores ambassadører er med til at gøre opmærksom på børns rettigheder og sundhed. Gennem deres engagement er ambassadørerne med til at sætte fokus på det vigtige arbejde, vi udfører i Aktion Børnehjælp for at forbedre livsvilkårene for udsatte og marginaliserede børn i det sydøstlige Indien.

Manu Sareen

Manu Sareen er tidligere minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (2014-2015). Han er født i 1967 i Punjab i Indien, men flyttede som treårig til Danmark sammen med sin familie. Manu er uddannet socialpædagog og har arbejdet både med minoritetsbørn og unge samt udsatte kvinder. Han er derudover formand for Stressforeningen og forfatter til en lang række børne- og fagbøger.

"I forhold til andre organisationer er Aktion Børnehjælp en lille organisation – og en organisation med hjertet på det rette sted. Arbejdet med børns rettigheder, uddannelse og sundhed er værd at kæmpe for, og derfor støtter jeg organisationen." 

Sidsel Lieknins Vestertjele

Sidsel Lieknins Vestertjele læser en master i Århus og hun har stor interesse for globale forhold og uddannelse med særligt fokus på Indien, hvor hun selv er adopteret fra.

De fleste kender Sidsel fra X-factor, hvor hun deltog i år 2009.

"Aktion Børnehjælps yder en vigtig indsats for dem, der ikke har samme muligheder og ressourcer som andre. Som adoptivbarn fra Indien har jeg altid ønsket at kunne anvende noget af det, jeg selv har opnået i mit liv og give tilbage til mit oprindelsesland og jeg tror, at ønsket om at hjælpe andre er et grundlæggende behov for mange".

Anita Hjorth Lerche

Anita Hjort Lerche er især kendt i udlandet, hvor hun synger på Punjabi og Hindi - men du kender hende måske også fra dokumentaren ‘fra herlev til Bollywood”. Passionen for Indien startede på en trekkingrejse i Himalayabjergene tilbage i 2005, hvor hun forelskede sig i den indiske kultur og musik. Kort derefter fik hun et gennembrud som den første ikke asiatiske kvinde fra vesten, der udgav en album på sproget Punjabi. Indien blev hendes andet hjem, og henover 10 år boede hun i Punjab og dyrkede sin indiske sangkarriere.

Som ambassadør indenfor indisk kultur og musik - og brobygger mellem Danmark og Indien, er det yderst vigtigt for mig at hjælpe til med at synliggøre det vigtige arbejde Aktion Børnehjælp gør for børnene i Indien. Aktion Børnehjælp gør et liv til forskel for udsatte og fattige børn i Indien, så de kan få en god barndom og skolegang. Personligt brænder jeg meget for denne mission efter at have oplevet det store og hjerteskærende behov gennem mine mange ophold i Indien.”

Læs mere om Anita Hjort Lerche her.

Vil du være med?

Har det inspireret dig at læse om vores ambassadører, og ønsker du selv at gøre en forskel for Indiens mest udsatte børn og unge? Der er heldigvis flere muligheder!

Du kan blive ambassadør i Aktion Børnehjælp, hvis du har en platform at tale fra – du kan være en offentlig person, have et stort netværk eller noget helt tredje. Lyder det som dig, kan du skrive til os på kontakt@aktionb.dk, så kontakter vi dig til en snak om, hvordan du vil kunne bidrage til vores arbejde i rollen som ambassadør.

Du kan blive frivillig i Aktion Børnehjælp, hvis du er interesseret i eksempelvis projektplanlægning eller kommunikation og desuden ønsker at engagere dig i vores arbejde på en måde, hvor netop dine kompetencer bringes i spil. Her kan du læse mere om at være frivillig hos os.

TOP